Kanalet vaditëse dhe kulluese në lagjen “18 Tetori” u pastruan për herë të parë para disa muajsh, pas 36 viteve. Infrastruktuara kulluese dhe ajo vaditëse, e rëndësishme në bujqësi, pas viteve 90’ nuk funksionoi më normalisht. Përmbytjet e tokave dhe shtëpive si pasojë e mbushjes me ujë të kanaleve kulluese të papastruara u bën fenomen i zakonshëm për banorët e kësaj lagjeje. Por  funksioni i kanaleve kulluese është të kullojë dhe thajë tokën e jo ta përmbytë atë.

Pastrimi i vonuar i kanaleve kulluese ndërkohë që banorët paguajnë rregullisht taksat, ka dëmtuar rëndë shtëpitë e tyre  duke rrezikuar shembjen nga lagështia e krijuar prej vitesh. Të frikësuar ata kanë i kanë bërë mbi 20 kërkesa bashkisë për riparimin e shtëpive.

Kryetarja e Bashkisë Eriselda Sefa në përgjigjen e saj me shkrim ka refuzuar kërkesat e tyre duke thënë se “ shtëpia është pronë private dhe është amortizuar nga mosmirëmbajtja ndër vite. Për të tilla raste nuk ka hapsirë ligjore për ndihmë”.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

This will close in 21 seconds