Statistikat e këtij viti flasin për një situatë alarmante.  Vetëm përgjate muajit shkurt janë  evidentuar 200 raste të pacientëve të cilët  kryejnë hemodializën si dhe 79 pacientë që  kanë nevojë për transplant renal . Doktore e Shkencave për sëmundjet e veshkave në Poliklinikën e  Fierit,  Merita Alimadhi është shprehur se shkak i kësaj situate është neglizhenca e pacientëve për nje përkujdesje dhe  kontroll ndaj veshkave.  Janë të shumta shkaqet që çojnë deri në keqfunksionim te veshkave si,  jeta sedentare , kequshqyerja, përdorimi  i alkolit, duhanpirja etj.

Marsi  shënon dhe muajin e  sensibilizimit të popullatës për të pasur një kujdes të shtuar ndaj veshkave. Doktore e shkencave renale ka përcjellë gjithashtu edhe mesazhin  e kujdesit për të gjithë komunitetin ndaj sëmundjeve të veshkave

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

This will close in 21 seconds