Në shkollën Nënshkruesi i Pavarësisë Nebi Sefa” i kushtohet një  vëmendje e veçantë lidhjes së mësimit  me jetën.

Informacioni që marrin nxënësit nga vizitat që  organizojnë në  pikat turistike të qytetit dhe qendrat kulturore, artistike e sportive,  por edhe në bizneset bujqësore e industriale, janë pjesë e programit mësimor që kanë ndikim të drejtperdrejt në formimin e pergjithshem e zgjerimin e horizontit kulturor të  fëmijëve.

Nxënësit e klasës së 5 të kësaj shkolle me mësuesen e tyre Deje Korreshi pasi kanë vizituar më parë disa mjedise  historike, kulturore, sportive, tregtare e bujqësore të qytetit të Lushnjës dhe të Divjakës , kanë finalizuar me nivel e cilësi të lartë një  orë mësimi të larmishme me vlera mësimore dhe edukative që erdhi si rrjedhojë e zbatimit në praktike të  projektit me titull

” UNË DHE QYTETI  IM”

Njohja me hollësi e vendlindjes është jo vetëm kurioziteti, por edhe testimi i memorjes së të vegjëlve nga ana e mësueses.

Nëpërmjet  “smart bordit” nxënësit demonstruan aftësitë dhe horizontin e tyre dhe folën të sigurt mbi rëndësinë e ngjarjeve historike për fatet e vendit sic ishte “Kongresi Kombëtar i Lushnjës”, apo edhe figurat patriotike si Nebi Sefa, njëri nga nënshkruesit e Pavarësisë më 1912, apo figura të artit dhe të letërsisë së trevës së Myzeqesë.

Në Maketin e qytetit të përgatitur nga duart e vet fëmijëve dhe nga shpjegimet e tyre mbi shtrirjen gjeografike të Lushnjës, popullsinë, sipërfaqen, klimën, pasuritë, pikat turistikie e përbërjen  fetare të popullsisë e deri tek Parku Kombëtar i Divjakës, flasin për punën serioze që bën drejtoria e shkollës  “Nënshkruesi i Pavarësisë Nebi Sefa”  dhe stafi i mësuesve për lidhjen e  teorisë me praktikën dhe jetën e nxënësve.

Projekti “Unë dhe qyteti im” ishte një gërshetim interesant mes mësimit dhe  interpretimit me këngë që përkujtojnë  eventeve historike me rëndësi kombëtare.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *