Mbledhja e keshillit bashkiak lushnje

U zhvillua sot mbledhja e pare e këshillit bashkiak Lushnjë.

Ndërkohë që plotësohej kuorumi i nevojshëm për vazhdimin e mbledhjes , kryetari i këshillit bashkiak , Erjet Dhima, e deklaroi mbledhjen të hapur.

Në fillim u bë betimi i anëtares së këshilit Antonela Kaja e subjektit zgjedhor “Bashkë fitojmë”.

Komisionet përkatëse të bashkisë kanë paraqitur disa projektvendime mbi bazën e të cilave u proçedua në mbledhjen e sotme.

Disa nga pikat e rendit të ditës që u shqyrtuan në këtë mbledhje ishin:

-Miratimi i komisioneve të përhershme të këshillit bashkiak.

Listën e kandidaturave të komisioneve e paraqiti kryetari i grupit të këshilltarëve socialistë Ergest Krakulli

-projektvendim mbi miratimin e fondit për familjet në nevojë që trajtohen me ndihmë ekonomike

Rreth kësaj pike të rendit të ditës bëri një ndërhyrje kryetari i grupit të koalicionit “Bashkë fitojmë” , Kelment Çela

-U vazhdua me projektvendimin për shfuqizimin e VKB nr.36 24.04.2023 për procedurën e privatizimit të banesës së qytetarit Teki Pasho Molla

-Në pikën mbi miratimin e kontratës së bashkëpunimit mes bashkisë dhe shoqatës për autonomi vendore për zbatimin e procedurës së vlerësimit të vetëqeverisjes vendore  e mori fjalën kryetarja e bashkisë, zonja Eriselda Sefa

Më tej këshilli dëgjoi e diskutoi mbi pikat në vijim të rendit të ditës si:

-për miratimin e dhënies me qera të ambjentit të ish-zyrave të Gjendjes civile

-për regjistrimin e  trojeve

-për miratimin e  dokumentit “Vlerësimi i riskut nga fatekeqësitë në nivel vendor”

-mbi një ndryshim për miratimin e pagave të punonjësve të bashkisë  dhe institucioneve vartëse.

-mbi një shtesë në buxhetin e vitit 2023

-mbi miratimin e projektit te programit buxhetor afatmesëm

-mbi ndryshimin e disa shtesave në vendimet e Këshillit të Ministrave

-për miratimin e vendosjes së skulpturës  “Shtrëngim duarsh në hapësirë  publike” etj

Në fund këshilltarët   votuan  duke i kthyer projektet në vendime për zbatim.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *