Sot në orën 12:00  u zhvillua  mbledhja  për Konstituimin e Këshillit të Bashkisë Lushnjë.

Në mbledhje ishin të ftuar edhe deputetët si dhe prefekti i qarkut të Fierit

Siç ka bërë të ditur televizioni 4 plus, në votimet e 14 majit u futën në garë 12 subjekte politike nga të cilat fituan të drejtën  të përfaqësohen në këshill 8 subjekte.

Këshilli i ri bashkiak i Lushnjës do të përbëhet nga 41 anëtarë.

Nga forcat politike që garuan fituan të drejtën për t’u përfaqësuar në këshill: Partia Socialiste me 24 mandate, koalicioni “Bashkë fitojmë” 7 mandate, Partia Demokratike 4 mandate, Partia Socialdemokrate  2 mandate, Partia Republikane 1 mandat, Partia Agrare Ambientaliste 1 mandat, Partia e Legalitetit 1 mandat, Partia për Drejtësi Integrim dhe Unitet 1 mandat.

Pra, ndërkohë që numri i këshilltarëve të votuar në zgjedhjet e 14 majit  është 41 vetë, në mbledhjen e sotme, mbledhja e parë të konstituimit të këshillit bashkiak, ishin prezent 40 anëtarë të këshillit.

Komisioni  Mandateve, pasi verifikoi gjithë dokumentacionin ligjor të çdo këshilltari, i pajisi ata me mandatin përkatës të  këshilltarit dhe më pas e mori fjalën kryetarja e komisionit të mandateve Albana Haxhiu.

Në emër të këshilltarëve të Partisë Socialiste e mori fjalën Ergest Krakulli i cili propozoi për kryetar të këshillit z, Erjet Dhima.

Nuk pati propozime  alternative nga opozita

Votimi u bë i fshehtë dhe  pas numërimit të votive rezultoi se:

Nga 40 këshilltarët e pranishëm,  votuan 39, mungoi 1.

30 votuan pro zgjedhjes së  Erjet Dhimës në drejtimin e Këshillit, 6 votuan kundër, 2 vetë abstenuan ndërkohë që 1 fletëvotimi doli e pavlefshme.

Pas numërimit të votave z. Erjet Dhima zuri vendin e kreut të këshillit dhe  foli përpara këshilltarëve:

Në këtë mbledhje u  zgjodhën edhe zv. kryetarët e këshillit: Merjeme Dërvishi dhe Kozeta Guçi

Pastaj u bë betimi i kryetares së bashkisë znj. Eriselda Sefa.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *