Shkolla “Nënshkruesi i Pavarësisë Nebi Sefa” i kushton një vëmendje të vecantë lidhjes së mësimit me jetën.

Mësuesja  Hedije Hoxha organizoi këto ditë  së bashku me nxënësit e klasës së 4  një projekt ndërlëndor  të titulluar “Jepi tokës jetë”

Ndërsa disa ditë më parë mësuesja e realizoi projektin “Mbill një pemë shpëto një jetë” në mjediset e një lulishteje me lloje të ndryshme lulesh, tema e projektit të sotëm u zhvillua në klasë, ku paraprakisht kishte siguruar  materialin figurativ ilustrues që e  bënte interesante orën  dhe nxënësit marrin pjesë aktive në mësim.

Për ta ilustruar më bindshëm projektin,

mësuesja kishte pikturuar një pemë  me fytyrë njeriu në trungun e saj, cka do të përkthehej se ashtu si njeriu që të rritet i shëndetshëm kërkon disa kushte specifike ku  drita e oksigjeni janë domosdoshmëri, edhe për pemët duhet të kujdesemi që t’u plotësojmë atyre të gjitha kushtet biologjike, sepse ato janë burimi i oksigjenit, pa të cilin nuk ka jetë.

Gjatë orës së mësimit mësuesja u tërheq vëmendjen nxënësve që të nxjerrin konkluzionin  edhe aspektin edukativ i orës së mësimit.

Nxënësit të ndarë në grupe japin përgjigje të sakta gjë që tregon se kanë kërkuar informacion në internet për ta pasuruar më shumë orën e projektit ndërlëndor.

Njëkohësisht nxënësit treguan edhe  kuriozitete mbi jetën e bimëve  e të alpeve tona, por edhe të hapësirave  të përmendura në shkallë botërore.

E rëndësishme është që fëmijët shkëmbejnë informacionet mes tyre duke i kushtuar interes vlerave kurative të disa bimëve medicinale.

Pjesën e dytë të orës së mësimit mësuesja e zhvillon në mjediset e jashtme të shkollës, në lulishten ku ata vetë kanë punuar për mbjelljen e luleve dhe  vazhdimisht tregojnë kujdes për mirërritjen e tyre, jo thjesht për  estetikën që përcjellin, por edhe për funksionin jetikë të pasurimit të ajrit me oksigjen e cila u finalizua edhe me një detaj përmbyllës të orës ku nxënësit  në njërën dorë mbanin një lule kurse  nga dora tjetër lëshuar një tollombac në ajër.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *