Kanë filluar punimet për rikonstruksionin total të rrugës që kalon nga postblloku i hyrjes veriore të  qytetit, kalon perpara stacionit te trenit e mbaron tek rrethrrotullimi i ish- uzines se plastmasit.

Sistemimi  kësaj rruge e cila aktualisht është larg  kushteve normale të udhëtimit, shkaktuar jo vetëm nga amortizimi i shtresës së bazamentit, për shkak të mbingarkesës së përditshme, por edhe nga ndërhyrjet e shpeshta të ndërmarrjes për shtrirjen e tubacioneve të ujit, do të bëjë të mundur komoditetin e lëvizjeve të automjeteve dhe të udhëtarëve.

Gjithcka që lidhet me ndërtimin, shpenzimin dhe afatin e zbatimit të projektit, është bërë transparente edhe nëpërmjet një tabele e cila është vendosur në krye të rrugës.

Bëhet e ditur se gjerësia e kësaj rruge do të jetë 18 metër.

Unaza do të ketë trotuare në të dyja krahët , rrugëkalimi për bicikletat në të dy krahët , kanalizimet e ujrave të bardha ,me ndricim dhe sinjalistikë, doemos edhe gjelbërim si cdo rrugë e re në qytet.

Sic duket edhe në tabelën  që shikoni në ekran, vlera e  kontratës do të jetë 133.693.965 lekë.

Afati i punimeve do të jetë brenda 9 muajve.

Pavarësisht se në rrugë institucionale është informuar biznesi që ndodhet karshi  segmentit rrugor, ndërtuesit kërkojnë mirëkuptimin e tyre dhe të qytetarëve me qëllim që t’u krijohen të gjitha kushtet  lehtesuese për të punuar cdo dite normalisht e për ta mbaruar unazën  brenda afatit të parashikuar sipas projektit.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *