logo

Radio Televizioni 4 Plus - pjese e Galactic Group

Ndërhyn në përmirësimin e rrugëve

14/07/2018 09:17 Gazetar: Jul Kasapi


Me fonde nga buxheti i saj, bashkia e Lushnjes po nderhyn per te permiresuar infrastrukturen rrugore ne disa zona rurale. Nje prej tyre eshte dhe rruga “Rinia” e Plukut, ku nuk eshte investuar prej vitesh per rruget e brendshme te ketij fshati.

Me fonde nga buxheti i saj, bashkia e Lushnjes po nderhyn per te permiresuar infrastrukturen rrugore ne disa zona rurale. Nje prej tyre eshte dhe rruga “Rinia” e Plukut, ku nuk eshte investuar prej vitesh per rruget e brendshme te ketij fshati. Me nje fond limit prej 56 milione lekesh te vjetra nga ana e bashkise eshte financuar per t`u bere ky segment rrugor, i cili eshte i gjate 300 metra linear dhe investimi perfshin edhe kanalizimet e ujerave siperfaqesore dhe ndertimin e trotuareve rreth 200 meter katror ne kete segment rrugor. Banoret e Plukut shprehen se jane te kenaqur me investimin, pasi ka parametra cilesore, nderkohe qe permendin se ka edhe rruge te tjera ne kete fshat qe kerkojne vemendje dhe nderhyrje per tu rikosntruktuar pasi jane te mbetura ne harrese prej vitesh. Rikonstruktimi i ketij segmenti rrugor ka nisur ne muajin qershor dhe pritet te perfundoje ne kohen e percaktuar ne kontrate duke qene se edhe kushtet e motit jane optimale per proceset teknike te rikonstruksionit te rruges. Mbetet te shohim dhe cilesine ne fund te punimeve pasi shpesh here ne te kaluaren firmat ndertuese kane kryer punime qe lene per te deshiruar ne cilesine e rruges çka perkthehet ne degradimin e shpejte te tyre.
Emri  
E-Mail    
Komenti  
 

Komente

Lajme te Ngjashme
Ndërhyn në përmirësimin e rrugëve 14/07/2018 09:17
Me fonde nga buxheti i saj, bashkia e Lushnjes po nderhyn per te permiresuar infrastrukturen rrugore ne disa zona rurale. Nje prej tyre eshte dhe rruga “Rinia” e Plukut, ku nuk eshte investuar prej vitesh per rruget e brendshme te ketij fshati.
Trafik i rënduar në Lushnje 14/07/2018 09:09
Policia e qarkullimit rrugor duke qenë në lartësinë e detyrës, ka ndëhyrë me profesionalizëm, në lehtësimin e qarkullimit të makinave, si me rrugët dytësore dhe me përdorimin e transportin publik, duke menjanuar perdorimin e mjeteve private.
Shalqin në fushë të hapur 09/07/2018 10:09
Zona e Imshtës e specializuar ndër vite në prodhimin e shalqinit, ku mbillet deri në 400 hektarë me këtë kulturë, goditet nga çmimet e ulta në treg.
Një segment rruge i harruar 09/07/2018 09:05
Rruga që lidh banorët e fshatit Eskaj me rrugën rurale Bubullimë-Kolonje është tjet e amortizuar. Banorët kërkojnë rokonstruksionin e saj.
Pastrohet përroi i Lunjës 03/07/2018 09:40
Ky perrua ne gjatesine prej 5.5 kilometrash nga Ura e mullenjve deri ne Karbunare te Vogel, prej vitesh ka qene harruar dhe shpesh here ka krijuar permbytje jo vetem te tokave bujqesore, por edhe te lagjeve te Karbunares.