logo

Radio Televizioni 4 Plus - pjese e Galactic Group

Fermerët anoken për prodhimet e pashitura

27/06/2018 11:39 Gazetar: Jul Kasapi


Fermerët e Lushnjes janë ndër më të interesuarit që prodhimet e tyre të shiten për të siguruar të ardhura për ekonomitë familjare.Një kilogram kumbulla në tregun e shumicës së fruta perimeve është rreth 100 lekë të vjetëra.

Fermeret e Lushnjes jane nder me te interesuarit qe prodhimet e tyre te shiten per te siguruar te ardhura per ekonomite familjare. Por, duke mos patur çmime te leverdishme pemet jane ende te pavjelura dhe shume prej frytave jane per toke. Nje kilogram kumbulla ne tregun e shumices se fruta perimeve eshte rreth 100 leke te vjetra. Ky eshte fati i disa kulturave qe hidhen neper kanale apo edhe nuk vilen fare nga fermeret, pasi mungon kerkesa ne treg dhe ende nuk kai nje industri perpunuese te frutave.
Emri  
E-Mail    
Komenti  
 

Komente

Lajme te Ngjashme
Ndërhyn në përmirësimin e rrugëve 14/07/2018 09:17
Me fonde nga buxheti i saj, bashkia e Lushnjes po nderhyn per te permiresuar infrastrukturen rrugore ne disa zona rurale. Nje prej tyre eshte dhe rruga “Rinia” e Plukut, ku nuk eshte investuar prej vitesh per rruget e brendshme te ketij fshati.
Trafik i rënduar në Lushnje 14/07/2018 09:09
Policia e qarkullimit rrugor duke qenë në lartësinë e detyrës, ka ndëhyrë me profesionalizëm, në lehtësimin e qarkullimit të makinave, si me rrugët dytësore dhe me përdorimin e transportin publik, duke menjanuar perdorimin e mjeteve private.
Shalqin në fushë të hapur 09/07/2018 10:09
Zona e Imshtës e specializuar ndër vite në prodhimin e shalqinit, ku mbillet deri në 400 hektarë me këtë kulturë, goditet nga çmimet e ulta në treg.
Një segment rruge i harruar 09/07/2018 09:05
Rruga që lidh banorët e fshatit Eskaj me rrugën rurale Bubullimë-Kolonje është tjet e amortizuar. Banorët kërkojnë rokonstruksionin e saj.
Pastrohet përroi i Lunjës 03/07/2018 09:40
Ky perrua ne gjatesine prej 5.5 kilometrash nga Ura e mullenjve deri ne Karbunare te Vogel, prej vitesh ka qene harruar dhe shpesh here ka krijuar permbytje jo vetem te tokave bujqesore, por edhe te lagjeve te Karbunares.